Just nu: Stickare, mönsterdesigner och skriver på kommande bok.
Bloggar om: Livsstil, vardag, mina åsikter, psykisk ohälsa, DIY, stickning & virkning och mycket mycket mer!
Värmen tar kål på mig!
Jösses säger jag bara! Det enormt varm ute och man svettas som en riktig gris. Vi har just nu 29 grader.. Visst är det skönt med värme, men nu är det faktiskt en aning liiiite för varmt. :( Så vatten blir det det man dricker mycket av i denna värmen. iskallt vatten är riktigt gott, gärna med några isbitar i. :)
 
 
Hur varm har ni det idag? :)
Barnmisshandel att raka flickor!
Att raka av flickorna håret på huvudet är ren barnmisshandel! Det visste ni kanske inte? Men det är det!
Det finns föräldrar som rakar av håret på sina barn, både flickor och pojkar. Det är en trend att vi killar rakar av oss håret på sommaren men även annars också. Men inte när det gäller flickor. :)
 
Men det som är fel och då menar jag verkligen helt fel det är när föräldrar rakar av håret på sina döttrar! Vi i Skåne kallar det lusafrillan för att det är en lathetsmetod som folk använder när deras barn får löss. Men istället för att använda lössmedel, luskam och plocka bort äggen så rakar dom av håret på sina barn och tänker - "Nu slipper jag avlusa mitt barn, för nu rakade jag av håret på mitt barn istället". Det är det som är fel!
 
Det många inte vet iheller är att när man rakar av håret på sin dotter så kan det få konsekvenser, för det är barnmisshandel! Jag vet någon som har gjort såhär och blev nästan anmälda för det. Man kan bli polisanmäld och man kan få en anmälan på Soc.
 
Dagisen i Sverige har som skyldighet att anmäla föräldrar som rakar av sina döttrar håret. Det visste ni kanske inte? :) Så tänk på en sak, raka inte av håret på din dotter dels för att hon en är tjej sen för att det får konsekvenser!
 
Jag kände för att skriva detta då jag har stött på en del bloggar där dom har rakat av sina döttrars hår just för att hon har fått löss. Löss är något alla barn får.
Sen att en del föräldrar är så förbannat lata så dom inte orkar ta tag i avlusningen utan rakar av håret på sina döttrar är en annan femma! Tycker även det är skamligt att en del föräldrar inte har mer vett i skallen. ;)
 
Vad tycker ni? Stämmer det jag har skrivit? Håller ni med? Hur gör ni? :)
Vilken bank rekommenderar du?
"Vilken bank rekommenderar du?" är en fråga jag har fått några gånger nu och jag tänkte svara på det i ett enskilt inlägg.
 
Jag rekommenderar Swedbank/Färs och frosta sparbank. Jag hade Swedbank innan och hade då ett VISA ung kort. Jag hade då alltså 12st fria uttag om året, därefter kostade varje uttag 5kr. Jag hade använt mina "gratis uttag" och varje gång jag tog ut pengar i en automat så kostade det mig 5kr. Uttagsavgifterna började skena iväg och jag tyckte det bara blev dyrare och dyrare.. Dessutom så är Swedbank numera kontantfria så nu kan man varken gå in på banken och ta ut pengar eller sätta in pengar. Utan i så fall får man gå till en insättningsautomat och får då in pengarna dagen efter på kontot.
 
Jag hade en check som jag skulle lösa in och gick då in på Färs och frosta sparbank här i jag bor. Men eftersom jag var Swedbank kund så kunde jag inte lösa in checken och sätta in pengarna på mitt Swedbank konto.
 
Så jag bestämde mig där och då för att öppna konto hos Färs och frosta. Det tog ca 15-20 minuter och jag fick skriva på en jädrans massa papper (det var så jag fick kramp i handen). Han kopplade även min internetdosa till mitt nya konto och beställde ett kort till mitt nya konto.
 
Han sa då - "Jag har beställt ett Mastercard till dig. Du har ju VISA nu och eftersom du har gjort xx många uttag så har det kostat dig xxxkr. Så det är både billigare och bättre att ha Mastercard." Så jag har alltså ett Mastercard kort nu istället för VISA, så nu kostar inte mina uttag något förutom om jag tar ut i en Sparbankensyd automat.
 
Jag är riktigt nöjd över valet av att byta bank. Dessutom så är Färs och frosta inte kontantfria, så man kan gå in och ta ut pengar, sätta in pengar och göra sina ärenden inne på alla Färs och frosta kontor.. :)
 
Så jag kan varm rekommendera både Swedbank och Färs och frosta. (Haha, det är samma bank egentligen!)
 
Klickbara miniatyrbilder.
 
Vilken bank har du? Vilken bank rekommenderar du och varför? :)