Just nu: Stickare, mönsterdesigner och skriver på kommande bok.
Bloggar om: Livsstil, vardag, mina åsikter, psykisk ohälsa, DIY, stickning & virkning och mycket mycket mer!
Full rulle och jag är redan slut..
Godkväll på er. Vilken dag och vilken kommande vecka det blir för mig.. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja för att på ett bra sätt berätta för er, utan att inlägget blir så himla långt. :( Men okej, jag prövar.. Blir det ett längre inlägg så blir det, vi chansar ;-)
 
Denna vecka har bara börjat och den kommer bli så lång och jag är redan trött.. Jag har diagnotiserats med Social fobi, något som påverkar mitt liv idag väldigt stort. Jag går nästan aldrig ut numera. Jag är fast i mitt eget hem, min trygga punkt (mer information kommer ang min sociala fobi). Men idag vart jag tvungen att ta mig ut för att handla. Vilket gjorde mig enormt trött. Min dygnsrytm är helt bananas just nu dessutom. Men jag tog mig ut i förmiddags och åkte och handlade (kan inte handla själv utan måste ha någon med mig).
 
Jag somnade nästan i bilen påvägen hem när jag och Pappa vart på väg hem, så trött vart jag efter att ha varit i två affärer. När vi var hemma runt 12 tiden så var jag så trött så jag gick för och vila lite middag. Somnade som en stock och min syster väckte mig när klockan var strax efter 19 tiden.. Så då var denna dagen så gott som över.. Nu sitter jag här och kan inte somna om och vet inte alls vad jag ska göra. Lär inte somna fören imorgonbitti om jag känner mig själv rätt.. :(
 
Sen så har jag fullt upp denna veckan också och jag vet bannemig inte hur jag ska orka allt..
Imorgon måste jag ringa vårdcentralen och få en tid. Jag har ett nageltrång som både blöder och där kommer var och det gör ont. Sen på Onsdag så fattar Försäkringskassa beslut om min ersättning (min sjukskrivning blev förlängd i minst 2 år). Men inte nog med det, jag ska till min läkare på Psykiatrin på Torsdag, varför vet jag inte. Vi hade inget planerat nu, om mitt minne inte sviker mig vill säga. Sen på Måndag ska jag till sjukhuset för koll av vikt, längd, blodtryck, puls med mera. Bara av tanken på denna "hektiska" veckan gör mig lite trött..
 
Är inte så van vid att det händer så mycket inom loppet av en vecka. Sen att ta sig ut och komma iväg på alla dessa besöken är så svårt. Det tar emot väldigt mycket.. Jävla sociala fobi, jag hatar dig! :(
 
Så ja, jag är trött och ska ta fram min stickning tänkte jag. För sova det kan jag inte, dom jäkla insomningstabletterna jag fick utskrivna fungerar inte heller.. :-(
 
Hoppas eran dag har varit bra och att ni får en fortsatt bra vecka!
Glöm inte min Julkalender, imorgon 09:00 publiceras första luckan i min julkalender :D
Stickad mössa - mönster.
 
 
Min kära mössa hade gjort sitt, jag var i behov av en ny och det är kallt ute, vad passar inte perfekt då om inte en stickad mössa? :-D Min andra mössa har dessutom gjort sitt, så att sticka en ny mössa vart väldigt perfekt! Det blev en väldigt enkel och snabbstickad. Denna fabulösa mössan stickade jag på bara någon timme igårkväll och jag är kär i den. :-) Den håller värmen bra, den värmer mitt huvud kanonbra (bättre än min förra) och den är superlätt att göra. Jag kan inte vara mer nöjd än vad jag är över min nya mössa! :D
 
Nu tänkte jag vara väldigt snäll och dela med mig utav hur jag gjorde min mössa. Jag hade inget mönster alls till hands, utan jag gjorde den på frihand (det kan finnas mönster på någon liknande mössa, men detta mönstert är mitt som jag skapade/stickade efter)!
 
Jag fick i början testa mig fram väldigt mycket med maskantalet. Jag skrev ner på ett papper alla maskantal jag provade. Jag stickade till slut en provlapp i ribbmönstert för få fram min exakta stickfasthet så jag kunde se många maskor jag behövde för att nå runt mitt huvud. :)
 
Resårstickad mössa
Garn: Falkgarns Tanja.
Stickor: 4,5
Stickfasthet: Återkommer snarast ang det och fler storlekar på mössan.
rm = Räta maskor.
am = Aviga maskor.
tills = Tillsammans.
 
Lägg upp 94 maskor på stickorna, sticka resåtstickning genom att sticka 3 rm och 4 aviga (du kan lika bra sticka 4 räta och 3 aviga om så önskas). Sticka resårstickning i ca 28 cm eller i den längd du önskar. Börja därefter att minska enligt följande från rätsidan:
Varv 1: Sticka alla räta maskor räta men minska på dom aviga genom att sticka, 2 am tills samt 2 am, fortsätt minskningen varvet ut.
Varv 2: Räta och aviga maskor över dem räta och aviga maskorna.
Varv 3: Minska genom att sticka, 2 rm tills samt 1 rm och 2 am tills samt 1 am, fortsätt minskningen varvet ut.
Varv 4: Räta och aviga maskor över dem räta och aviga maskorna.
Varv 5: Sticka 2 rm tills samt 2 aviga tills, fortsätt minskningen varvet ut.
 
Ta sedan garnet och drag ut en ganska lång bit (om du har garn kvar), trä tråden på en nål och drag tråden genom alla maskor på stickan (börja från första maskan och inte där du slutar). Vänd mössan ut och in och sy ihop mössan, tänk på ett dra åt tråden uppe på huvudet på mössan innan du syr ihop mössan så du inte får ett hål där. Fäst alla trådar och sen är din nya mössa klar! :)
 
Jag hoppas inte beskrivningen var komplicerad eller klurig, har du några frågetecken så kommentera så hjälper jag dig. :)
 
Obs! Detta mönstert får inte under några som helst omständigheter säljas! Jag uppskattar också om ni hänvisar/länkar mönstert om ni delar det bland sociala medier. :)

Om du gör en mössa efter detta mönster så får du gärna mig en bild på hej@tform.se så jag får se era mössor. Vill ni och om jag får så publicerar jag bilderna här i bloggen och länkar er :D
 
Nu kallar min stickning. ;-) Ha en fin dag på er ♥
Tobbes Julkalender 2015.
 
Det är dags för min årliga julkalender på min blogg igen! Där jag varje dag under 24 dagar med start Tisdagen den 1/12 kommer publicera en lucka som innehåller något roligt och speciellt. Alla luckorna kommer vara och är olika, jag kommer bjuda på tips och trix, fina tävlingar där ni kommer kunna vinna fina priser så som presentkort, produkter med mera.
 
Jag har valt att inte detta året ta in någon sponsor eller något företag, dels för att jag har mailat med några företag som eg ville vara med. Men som jag tackade nä till. Jag vill ha en ren julkalender där ni läsare endast behöver delta i någon enkel tävling till exempel. Men dom företagen jag vart i kontakt med ville att antingen vinnarna eller jag skulle bekosta frakten för vinsten/vinsterna eller att vinnaren av ett presentkort vart tvungen att handla för en viss summa för att kunna använda presentkortet, med mera, med mera. Men där satte jag stopp och satte mig direkt på tvären.
 
Därför kommer jag själv till största del bekosta julkalendern, som tack från mig till alla er som följer och har följt min blogg! ♥ Det är de minsta jag kan göra för att visa min glädje över att Ni följer min blogg :)
 
MEN! Om du är ett företag och vill vara med på ett hörn i julkalendern, så har jag hållt några luckor helt fria ifall att. Dom ända kraven jag har är ovanstående. Maila mig om du/ni är intresserade.
 
Obs! Alla vinster skickas till vinnarna i julkalendern i mitten utav Januari. Du som ev vinnare kommer ha din vinst förhoppningsvis i slutet utav Januari. Men den kan även kommai februari, beroende på om alla paket hinner komma till mig i tid. :-)
 
Så fina ni! Missa inte första luckan i julkalendern som publiceras den 1/12.
Kram på er ♥