Tobbe Andersson

Stickad mössa - mönster.
 
 
Min kära mössa hade gjort sitt, jag var i behov av en ny och det är kallt ute, vad passar inte perfekt då om inte en stickad mössa? :-D Min andra mössa har dessutom gjort sitt, så att sticka en ny mössa vart väldigt perfekt! Det blev en väldigt enkel och snabbstickad. Denna fabulösa mössan stickade jag på bara någon timme igårkväll och jag är kär i den. :-) Den håller värmen bra, den värmer mitt huvud kanonbra (bättre än min förra) och den är superlätt att göra. Jag kan inte vara mer nöjd än vad jag är över min nya mössa! :D
 
Nu tänkte jag vara väldigt snäll och dela med mig utav hur jag gjorde min mössa. Jag hade inget mönster alls till hands, utan jag gjorde den på frihand (det kan finnas mönster på någon liknande mössa, men detta mönstert är mitt som jag skapade/stickade efter)!
 
Jag fick i början testa mig fram väldigt mycket med maskantalet. Jag skrev ner på ett papper alla maskantal jag provade. Jag stickade till slut en provlapp i ribbmönstert för få fram min exakta stickfasthet så jag kunde se många maskor jag behövde för att nå runt mitt huvud. :)
 
Resårstickad mössa
Garn: Falkgarns Tanja.
Stickor: 4,5
Stickfasthet: Återkommer snarast ang det och fler storlekar på mössan.
rm = Räta maskor.
am = Aviga maskor.
tills = Tillsammans.
 
Lägg upp 94 maskor på stickorna, sticka resåtstickning genom att sticka 3 rm och 4 aviga (du kan lika bra sticka 4 räta och 3 aviga om så önskas). Sticka resårstickning i ca 28 cm eller i den längd du önskar. Börja därefter att minska enligt följande från rätsidan:
Varv 1: Sticka alla räta maskor räta men minska på dom aviga genom att sticka, 2 am tills samt 2 am, fortsätt minskningen varvet ut.
Varv 2: Räta och aviga maskor över dem räta och aviga maskorna.
Varv 3: Minska genom att sticka, 2 rm tills samt 1 rm och 2 am tills samt 1 am, fortsätt minskningen varvet ut.
Varv 4: Räta och aviga maskor över dem räta och aviga maskorna.
Varv 5: Sticka 2 rm tills samt 2 aviga tills, fortsätt minskningen varvet ut.
 
Ta sedan garnet och drag ut en ganska lång bit (om du har garn kvar), trä tråden på en nål och drag tråden genom alla maskor på stickan (börja från första maskan och inte där du slutar). Vänd mössan ut och in och sy ihop mössan, tänk på ett dra åt tråden uppe på huvudet på mössan innan du syr ihop mössan så du inte får ett hål där. Fäst alla trådar och sen är din nya mössa klar! :)
 
Jag hoppas inte beskrivningen var komplicerad eller klurig, har du några frågetecken så kommentera så hjälper jag dig. :)
 
Obs! Detta mönstert får inte under några som helst omständigheter säljas! Jag uppskattar också om ni hänvisar/länkar mönstert om ni delar det bland sociala medier. :)

Om du gör en mössa efter detta mönster så får du gärna mig en bild på hej@tform.se så jag får se era mössor. Vill ni och om jag får så publicerar jag bilderna här i bloggen och länkar er :D
 
Nu kallar min stickning. ;-) Ha en fin dag på er ♥
Jeanette

Tack snälla för att du delar med dig!! Jag ska verkligen testa denna mössa!
Kram

Svar: Ingen fara. Vad roligt, dela gärna med dig utav resultatet sen! :)
Tobias "Tobbe" Andersson

Emm

Riktigt snygg mössa! Grymt jobbat!

Svar: Tack snälla du! :)
Tobias "Tobbe" Andersson

Kina

Spännade med nya mönster, själv är jag inte så duktig på sticka men beundrar dom som får ihop det :)

Svar: Det är de! :) Mössan är lätt att sticka så jag tror att alla kan klara den :)
Tobias "Tobbe" Andersson

Mariann Högström

Tack snälla för att du delar med dig av mönstret. Jag kommer att provsticka den och lägga upp en bild på det färdiga resultatet.

Svar: Är bara glad att jag kan dela med mig och att det uppskattas! :-) Åh vad roligt att läsa, tack! :D
Tobias "Tobbe" Andersson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress