Just nu upplever en del besökare problem med att se mina inlägg via datorn, går man in via sin mobils webbläsare upplevs inga problem. Felsökning pågår för fullt för att så snabbt som möjligt återfå full funktionalitet igen.

Just nu: Stickare, mönsterdesigner och skriver på kommande bok.
Bloggar om: Livsstil, vardag, mina åsikter, psykisk ohälsa, DIY, stickning & virkning och mycket mycket mer!
Det finns hjälp att få!
Detta inlägget är ett betalt samarbete, vilket betyder att jag har fått betalt för att skriva inlägget. Det är mina egna åsikter i inlägget och mina egna skrivna ord, företaget har således inte betalat mig för att skriva bra saker eller vad dom vill ♥
 
Något som idag är relativt vanligt är alkohol och drogmissbruk. Ibland kan det röra sig om familjemedlemmar, släktingar, vänner eller något bekant man känner som har missbruksproblem. Missbruksproblem ligger mig personligen varmt om hjärtat.
 
Inte för att jag själv har eller har haft missbruksproblem utan just för att jag har eller har haft familjemedlemmar/släktingar/vänner/bekanta som har haft missbruksproblem. Antingen med alkohol eller droger. Det jag personligen tycker är viktig är att vi tillsammans visar att det finns hjälp att få. Man kan inte tvinga på någon behandling (om det inte finns lagliga grunder som till exempel ett LVM) om den inte vill. Men vi kan alltid visa att det finns hjälp. Okej, inte bara visa att det finns hjälp utan vi måste visa att hjälp finns att få.

Jag vill därför i detta inlägget visa att Solviken HVB hem finns och även hjälpa dem sprida informationen som är superviktig, att det finns hjälp att få. Missbruksproblem kan förstöra en hel del. Inte minst för personen som är i ett missbruksproblem utan även för personerna i dennes omgivning. Solviken HVB hem är ett hem för vård eller boende (därav förkortningen HVB), ett hem som bedriver ett aktivt behandlingshem med omvårnad där högutbildad personal jobbar för att hjälpa personer med alkohol och narkotikamissbruk. Dem hjälper även deras boende ut i samhället igen, vilket är enormt viktigt. Solvikens HVB hem ligger mitt i fina småland i det lilla samhället Mållill som dessutom är en trygg och funktionell miljö för dem med missbruksproblem. Dem tar dock inte bara emot personer med missbruksproblem, utan dem tar även mot personer med svåra ångestproblem eller personlighetsstörningar.
 
Det bästa är också att dem har tillstånd för LVM, LVR, LPT och SoL. Utan är skriva ut för mycket så kan jag skriva att en vän till mig hade LVM och har varit på Solvikens HVB hem. Hen mår idag bra, är tillbaka i samhället, har fått sitt liv tillbaka och hen jobbar och tjänar pengar och är fri från sitt drogmissbruk ♥

Så nu är det upp till oss! Vi tillsammans måste visa att finns hjälp att få, så att ännu fler ser, vet och verkligen förstår att hjälp finns. Vill ni veta mer om Solviken, se fina bilder från området eller se deras informationsfilm? Kika in deras hemsida via länken längre upp i inlägget.
 
Glöm inte heller att hjälpa dem sprida deras otroligt viktiga information om deras underbara arbete!
 
Ta hand om er! Kärlek och kramar till alla där ute. ♥


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress