Just nu upplever en del besökare problem med att se mina inlägg via datorn, går man in via sin mobils webbläsare upplevs inga problem. Felsökning pågår för fullt för att så snabbt som möjligt återfå full funktionalitet igen.

Just nu: Stickare, mönsterdesigner och skriver på kommande bok.
Bloggar om: Livsstil, vardag, mina åsikter, psykisk ohälsa, DIY, stickning & virkning och mycket mycket mer!
Mönster: Virkad påse/korg - flera varianter.
 
 
Jag hade en hel del restgarner kvar från en filt jag virkade i Drops garn Paris. Tänkte och undrade vad jag kunde göra av alla dessa rackarns restgarner. Det är så lätt hänt att man bara samlar på sig en drös restgarner som ligger i några år och rätt som det är så har man 2kg restgarner i olika färger, kvalité, och tjocklek. Så jag bestämde mig för att virka påsar/korgar utav restgarnerna och få in lite mer färg i mitt rum och lite mer förvaringskorgar. Jag tog fram mina restgarner och en virknål och började virka och reslutatet blev det ni ser på bilden ovan. Visar er bara en på bilden men jag har faktiskt 2st till. ;)
 
Vill ni också virka en härlig påse/korg? Det går att göra den i flera olika varianter och idéer, mönstret delar jag så gärna med mig utav här nedan. :) Glöm inte bort att länka mitt mönster/inlägg om du lägger upp något virkat efter mina mönster, annars är det fritt fram att använda :-)
 
Jag använde mig utav garnet Paris från Drops design och virknål 4 för att få maskorna lite hårdare då att påsen inte blev så "sladdrig" av sig. TIPS: Använd en varvmarkör så du vet jag du börjar och slutar på ett varv.

Förkortningar:
sm: smygmaska
fm: fast maska
hst: halvstolpe
lm: luftmaska
Gör såhär:
 
V1 - Virka 6 fasta maskor i en magisk ring, dra sedan ihop den magiska ringen.
V2 - Nu börjar du virka hst och börjar samtidigt med ökningarna. Gör 2 hst i varje m varvet ut (=12m).
V3 - Gör 2 hst i varje m varvet ut.
V4 - Virka hst i varje maska utan ökning varvet ut.
V5 - Virka 1hst, 2hst i nästa maska varvet ut.
V6 - Virka hst i varje maska utan ökningar varvet ut
V7 - Virka 1hst, 2hst i nästa maska varvet ut.
V8 - Virka hst i varje maska utan ökningar varvet ut.
V9 - Virka 1hst, 2hst i nästa maska varvet ut.
 
Här kan du nu se hur stor "botten" i påsen/korgen blir och då välja om du vill göra den större inte. Vill du göra den större upprepar du varv 8 & 9 till önskad storlek. Jag slutade öka när jag var upp i ungefär 84 maskor om jag inte minns fel. :)
 
V 10 - 27: Virka hst i varje maska varvet ut och runt runt runt utan ökningar.
V 28 - 31: Här valde jag att göra fm istället för halvstolpar för att få lite brytning på halvstolparna och för att "dra åt" kanten upp till. Enklare än så är den inte att virka. Hur man gör öglan ser du nedan. :)
 
Variant 2 - En korg:
Vill du göra en korg istället för påse så gör du det enkelt genom att virka varv 10 i bakre maskbågen på maskorna. Därefter fortsätter du som vanligt att virka alla varv i båda maskbågarna.
 
Ögla att hänga i: När du har gjort sista fm i sista maskan på varvet så gör du en smygmaska i nästa maska, virka 15 luftmaskor och sedan gör du i en smygmaska i maskan efter smygmaskan du gjorde innan luftmaskorna. Annars kan du göra en ögla precis hur du vill. :)

Glöm inte bort att fukta påsen och låta den torka i den önskade formen  du vill ha den. Glöm inte heller bort att fästa alla tråda innan blockningen ;-)
 
Vill ni se mer pyssel och handarbete skapat av mig? Glöm inte följa mig på Instagram då. Tobbeeza heter jag där ♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress