Just nu upplever en del besökare problem med att se mina inlägg via datorn, går man in via sin mobils webbläsare upplevs inga problem. Felsökning pågår för fullt för att så snabbt som möjligt återfå full funktionalitet igen.

Just nu: Stickare, mönsterdesigner och skriver på kommande bok.
Bloggar om: Livsstil, vardag, mina åsikter, psykisk ohälsa, DIY, stickning & virkning och mycket mycket mer!
Varför jag inte dricker? Alkolism? Nykterist?
 
Photo by Magda Ehlers from Pexels
 
Jag får ibland frågan om varför jag inte dricker alkohol eller festar och jag tänkte ta upp detta ämnet i ett inlägg i bloggen för att besvara den frågan.
 
Anledningen till att jag inte är ute och festar och partajar är för att jag börjar bli gammal och inte orkar.. Haha nejdå jag skojar bara 😉😂 Det är helt enkelt för att jag känner att jag kan vara social och umgås med vänner och familj utan att blanda in alkohol. Jag är den personen på festen som är nykter och tar hand om dom andra som är fulla typ 🙈 Den omhändertagna personen helt enkelt. Visst kan man festa till det ibland, ta ett glas vin, en cider eller så men för min del händer det väldigt sällan. Jag tycker inte även inte det är fel att dricka alkohol bara för att jag inte dricker alkohol, utan det är upp till var och en helt enkelt.
 
En annan anledning till att jag inte dricker alkohol är för att jag är lite rädd för att bli beroende av det. Vi har alkoholmissbruk inom familjen/släkten (mer än så kommer jag inte säga. Vem som har och inte har alkoholmissbruk är oväsentligt i detta läget men även privat) Så benägenheter finns för det om det nu heter/kallas så? 😉 Därav är jag väldigt försiktig med alkohol för att inte bli beroende. Även fast jag har kontrollen att känna att det räcker nu när man är ute och festar så finns alltid den lilla rädslan inom sig. Jag är helt enkelt försiktig med alkohol och dricker typ max 1 gång om året om ens det och då blir jag inte ens full eller berusad 😂 Men det funkar för mig och jag är nöjd över mitt val och beslut i det hela.
 
Känner ni någon som har/har haft ett alkoholmissbruk? Hur är eran relation till alkohol? 😊
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress